معرفی رشته روانشناسی تربیتی مشاهده مجوزات
روانشناسی تربیتی | رشته روانشناسی تربیتی با موضوعات یادگیری آموزشگاهی مرتبط می باشد و می توان گفت اهداف زیر را دنبال می کند:
- این رشته به تعیین هدف های آموزشی می پردازد یعنی مشخص می کند که دانش آموزان باید چه مواردی را بیاموزند.
- ویژگی های دانش آموزان و رابطه این ویژگی ها با یادگیری را نیز مشخص می کند.
- شناخت فرایند های یادگیری نیز بخشی از وظایف این رشته می باشد و به کمک آن عوامل تاثیر گذار بر روند یادگیری دانش آموزان را مشخص می کند. فرایند یادگیری یعنی شناخت رابطه میان شیوه های آموزشی و تفاوت های فردی
- این رشته همچنین مسئول ارزشیابی یادگیری و پیشرفت های تحصیلی می باشد و به کمک نتایج این ارزشیابی ها، برنامه های درسی را اصلاح و تدوین می کنند.
- رشته روانشناسی تربیتی روش ها و ابزار های اندازه گیری روانی – تربیتی ضروری را برای شناخت هر چه بیشتر دانش آموزان و فرایند یادگیری ارائه می دهد.
پس از این دوره چه موقعیت شغلی برای شما ایجاد میشود؟
در واقع می توان گفت رشته روانشناسی تربیتی مربوط به دین، فلسفه و پژوهش های آزمایشگاهی است. این رشته نقش بسیار پر رنگی در حوزه های شناخت شاگرد ها یا همان دانش آموزان، تربیت معلم ها، آشنایی با فرایند های یادگیری، توسعه روش های مختلف سنجش و اندازه گیری روانی – تربیتی و ارزشیابی یادگیری ایفا می کند. فارغ التحصیلان این رشته می توانند با اخذ مدرک کارشناسی ارشد در مشاغلی مانند روانشناس، استاد دانشگاه های پیام نور و واحد های جامع علمی کاربردی و پژوهشگر فعالیت حرفه ای خود را آغاز کنند. علاوه براین یک سری مشاغل دیگر هم می باشند که البته برای پذیرش در آن ها فرد باید تخصص های مختلفی را بداند و مهارت های لازم و ضروری آن حرفه را فرا گیرد. مانند: کارگذار بیمه، مربی مهد کودک، مدیر مهد کودک، کارشناس و یا مدیر آموزش، سر دبیر، نویسنده و یا مدیر روابط عمومی. اما به طور کلی می توان گفت این رشته بیشتر در آموزش و پرورش و کانون اصلاح و تربیت و مکان های فرهنگی کاربرد دارد.
جهت تاسیس مهدکودک فارغ التحصیلان این رشته باید مدرک مورد تایید وزارت علوم در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد داشته باشند و بعد از احراز شرایط لازم نسبت به اخذ مجوز از سازمان بهزیستی اقدام کنند.
مهلت ثبت نام: تکمیل ظرفیت
لیست دروس ترم یک کارشناسی ارشد
- روانشناسی تربیتی (۲ واحد)
- تعلیم و تربیت اسلامی پیشرفته (۲ واحد)
- نظریه های رشد (۲ واحد)