معرفی رشته مدیریت رسانه مشاهده مجوزات
معرفی رشته مدیریت رسانه
مدیریت رسانه | یکی از رشته های جدیدی که کمتر از 10 سال است که معرفی شده، رشته مدیریت رسانه می باشد. در سال 81 این رشته توسط دانشکده صدا و سیما برای اولین بار مطرح گردید و در واقع آغاز رشته مدیریت رسانه با تحصیلات آکادمیک در دانشکده صدا وسیما شروع شد. ابتدا تنها برخی از مدیران صدا و سیما در آن تحصیل می کردند؛ ولی بعد ها این رشته در دانشگاه های دیگر تهران نیز ورود پیدا کرد. اگر قصد تحصیل در رشته مدیریت رسانه را دارید می توانید برای مقطع تحصیلی ارشد به دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، دانشکده صدا وسیما، دانشکده علوم ارتباطات علامه و یا پیام نور مراجعه نمایید و اگر قصد ادامه این رشته تا مقطع دکترا را دارید می توانید آن را در دانشگاه علوم تحقیقات و یا دانشگاه تهران سپری کنید. این رشته که بیشتر در رابطه با ارتباطات و رسانه هایی همچون رادیو یا تلویزیون می باشد، مسلما طرفداران زیادی دارد. چرا که بسیاری از افراد به طور ذاتی به ایجاد ارتباط و حضور در چنین رسانه هایی علاقه مند هستند. برای موفقیت در رشته مدیریت رسانه باید از تجارب اساتید برجسته حوزه رسانه استفاده کنید و با حضور یافتن در محیط رسانه ملی از نزدیک سختی ها و چالش های پیش رو را تجربه نمایید. کسانی که روی باز دارند و به محیط هایی همچون صدا و سیما، رادیو و تلویزیون علاقه مند هستند می توانند در رشته مدیریت رسانه موفق شوند.
دروس پیشنیاز این رشته شامل: ارتباط جمعی، مدیریت عمومی، کاربرد آمار در علوم اجتماعی، حقوق ارتباطات، ارتباطات انسانی و بنیادهای علم سیاست می باشند. همچنین اگر رشته مدیریت رسانه وارد شوید باید دروس تخصصی همچون نظریههای انتقادی در ارتباطات جمعی، ارتباطات بینالملل و میان فرهنگی، حقوق بینالملل ارتباط جمعی، مدیریت ارتباط و رفتار سازمانی، مدیریت اسلامی، مدیریت استراتژیک، مدیریت رسانه، روش تحقیق و ارزیابی و زبان تخصصی مربوط به این رشته را پشت سر بگذارید.
پس از این دوره چه موقعیت شغلی برای شما ایجاد می شود؟
بازار کار مدیریت رسانه به این صورت می باشد که فارغ التحصیلان دانشکده صدا و سیما بعد از اتمام تحصیل به مشاغل موجود در سازمان صدا و سیما در می آیند. افرادی که رشته مدیریت رسانه را انتخاب می نمایند این امکان را در اختیار دارند که در سمت هایی همچون محقق، مسئول روابط عمومی، کارشناس رسانه و یا پژوهشگر مشغول به کار و فعالیت شوند. از آنجایی که پذیرش دانشکده های نامبرده برای داوطلبان محدود است معمولا نرخ بیکاری در رشته مدیریت رسانه وجود ندارد. این رشته که در زیر مجموعه شاخه های مدیریتی قرار می گیرد می تواند فرد متقاضی را به درجات بالای مدیریتی برساند. به خصوص اگر فرد مقطع دکترا را گذرانده باشد به راحتی می تواند به عنوان استاد در دانشکده های ارائه دهنده این رشته به کار بپردازد، یا به عنوان هیئت علمی در این دانشگاه ها ظاهر شوند. بسیاری مشاغل در رسانه ها وجود دارند که در گذشته به شکل غیر استاندارد اداره می شدند ولی در حال حاضر با پیدایش رشته مدیریت رسانه کلیه مباحث مدیریتی به شکل حرفه ای آموزش داده شده و افراد با دنبال کردن این آموزش ها به شکلی نوین و تحت استانداردهای بخصوصی رسانه ها را مدیریت می نمایند. شما به عنوان یک فرد خواهان رشته مدیریت رسانه می توانید با گذراندن این دوره از فرصت های شغلی بی نظیر و درآمدی ایده آل برخوردار شوید.
مهلت ثبت نام: تکمیل ظرفیت
لیست دروس ترم یک کارشناسی ارشد
- مدیریت رسانه (2 واحد)
- مدیریت منابع انسانی (2 واحد)
- ارتباطات بین المللی و میان فرهنگی (2 واحد)
- سیاست گذاری رسانه ای (2 واحد)